Heste team work

Heste team work, tidligere kaldt heste agility.

I denne del, kan stort set alle være med uanset race, str og alder. Samtidig lære man oftes sin hest bedre at kende og knytter et stærkere bånd til den, ved at arbejde med den fra jorden. Der ud over bliver hesten  mere fortrolig med udfordringer den vil støde på, enten på skovturen eller på stævnepladsen.

I dette indlæg, vil jeg gennemgå vores forhindringer, samt hvordan de bruges i træningen.

Alm vippe.

Her bliver heste fortrolig med underlaget som lige pludselig bevæger sig, samt den lyd der frembringes, når den går over. Her sættes tilliden til rytteren/føren på en prøve. Øvelsen med vippen, kan foretages enten ved at trække hesten over, eller ride over den, når hesten er blevet fortrolig med den. 

Vores vippe findes både i en stor og en lille udgave.

https://www.mjølnerwood.dk/vare/vippe-til-hest/

Buet bro. 

Ved broen, bliver hesten fortrolig med at den skal gå op på noget som er hævet et stykke over jorden, som samtidig frembringer lyde når den går hen over. 
Hesten skal kunne gå hele vejen over broen uden at træde af den. Den er 4,5 meter lang, men kan bruges i 3 separate dele, indtil hesten bliver fortrolig med at gå hele vejen. 
øvelsen med den buet bro, kan udføres enten ved at trække hesten over, eller ride over den. 

https://www.mjølnerwood.dk/vare/agility-bro/

Mini broer

Vores mini broer, fungere lidt ligesom at få hesten til at gå på line. Denne øvelse er faktisk ikke så nem, for her handler det om at få hesten til at gå hele vejen over de 3 sammensatte broer, uden at hesten træder ned ved siden af. 

https://www.mjølnerwood.dk/vare/mini-broer-podier/

Podier i flere str. 

Vores podier fås i flere forskellige str. De str vi har valgt som standart er : 40X40 cm 60×60 cm og 80×80 cm 
Denne øvelse, kræver en del træning. Hesten skal nemlig stå med alle 4 hove på podiet på en gang. 
og jo større hesten er, jo svære kan det blive, men med træning, kan store heste sagtens stå med alle hove på 40×40 cm podie 🙂 

https://www.mjølnerwood.dk/vare/podier-flere-str/

Møllen 

Ved møllen kommer både hest og rytters samarbejde på prøve. Her skal hesten nemlig styres rund om møllen med en hånd, samtidig med rytteren skal have fat i tovet på pinden som sider på møllen. pinden skal føres en hel omgang rundt, uden at tabe den. 

https://www.mjølnerwood.dk/vare/trec-moelle/

Porten 

i porten, kan man hænge forskellige ting op, som hesten skal føres eller rides igennem. Det kan være alt fra vasketøj, grene, plast lameller, eller ting som også larmer lidt når man rider igennem. 
hesten skal kunne føres igenne uden at blive bange for de ting som hænge der, og ikke blive forskrækket ved de ophængte ting røre ved hesten. 

https://www.mjølnerwood.dk/vare/port/

Nåleøjet 

Denne forhindring, øver hesten i at spring på smalle forhindringer. I dag består de fleste spring af bomme på 3 meter, og hesten har god plads over springet. Men ved nåleøjet kan man øve præcision, da forhindringen bliver smaller, til kun 120 cm 
Når man springer i naturen over de ting man støder på, på ruten, kan det være en god ting at hesten er vænnet til at der ikke nødvendigvis er meget plads på begge sider, samt at rytteren er god til at styre lige på springet. 

https://www.mjølnerwood.dk/vare/naale-oejet-forhindring/

 

Westernlåge 

Øvelsen med lågen høre også til en af de lidt svære forhindringer. Her må man nemlig ikke stå af hesten for at åbne og lukke lågen, det skal foregå mens man sider på hesten. Lågen skal åbnes med en hånd og hesten rides igennem, hvorefter man skal lukke lågen igen. 

https://www.mjølnerwood.dk/vare/western-laage/

Sidevejs vippe 

Vores sidevejs vippe er oprindelig udviklet sammen med en hestefysioterapeut, som efterspurte et enkel redskab til at se hvilken siden hesten havde ondt i
Hesten bliver placeret på vippen og ved heste der har smeter i den ene side, vil automatisk aflaste og ligge vægten over på den gode side. 
der ud over træner den også hesten kodeled, pga vippefunktionen 
Efterhånden har flere købt vippen til andre formål, bla trailer træning har den vist sig at være rigtig god til, da hesten får den gyngende fornemmelse, som den også får når man drejer med en trailer. 
Der ud over bliver den også brugt mange steder som en alm forhindring på parkour/agility banen 

https://www.mjølnerwood.dk/vare/vippe-braet/

Vippe rondel 

Fås i to str. 135 cm i diameter samt 2 meter i diameter. Den fungere lige som balancebræt til mennesker, den kan nemlig vippe hele vejen rundt. Den forebygger og genoptræner muskler og sener. men er også et rigtig sjov indslag til agility banen, da det kræver koncentration hos hesten. 

https://www.mjølnerwood.dk/vare/vippe-rondel-2-meter/

Bassing 

Dette kan du fylde op med enten vand, plast bolde eller skum stykker og hesten skal så gå igennem det, stille og roligt. For mange kan det være en rigtig stor udfordring, for ikke alle heste er vant til at gå igenne skum eller bolde samt vand. Så det er en stor tillids øvelse mellem hest og rytter/føre. 
Vi anbefaler at man først vender hesten til den ved at trække den igennem, før man begiver sig ud i at ride igennem den. 

https://www.mjølnerwood.dk/vare/agility-bassin/

Edderkop forhindring 

Denne foring med store øjne samt ben, er tiltænkt som et sjovt indslag på banen når man rider den rundt. Det er helt sikkert en forhindring som hesten vil kigge noget på, da den ikke ligner et alm spring 

https://www.mjølnerwood.dk/vare/edderkop-forhindring/

Opdateres………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *